Leven met lef – samen in actie voor Nepal

‘Leven met lef’ dat is wat christenen in Nepal doen. Nepal is een bergachtig en hindoeïstisch land. Het leven is er zwaar, mensen zijn erg arm. In kleine bergdorpjes zijn bijna geen voorzieningen. Pas sinds de jaren ’50 zijn er groepjes christenen, die nu uitgroeien tot kerken. Maar, als mensen christen worden, betekent het dat ze soms niet meer welkom zijn bij hun familie. Toch ondanks alle tegenslag, zijn christenen er open over hun geloof. Ze hebben het lef om van hun geloof te getuigen!

De Nepalese kerk is nog jong en er is veel scholing en materiaal te kort. Daarom werkt de HGJB dit jaar samen met de GZB en willen ze ons in Nederland wakker schudden en aansporen om de kerk in Nepal te steunen. Het gaat om: kerkstichting in de Himalaya, Bijbelonderwijs voor (jonge) gelovigen, hulp bij goed kinderwerk en zorg voor kwetsbare en arme mensen.

Wat kunt u/jij doen?

Ook in Eemnes gaan we ons steentje bijdragen voor Nepal. Er is een collecte geweest, op catechisatie wordt er ook voor dit project gespaard. Ook de clubs en zondagsschool zullen in actie komen voor dit project. In mei willen we ook een gemeenteavond over dit onderwerp houden.

1798026_270906879734989_406967459_oOnder de toren staat een informatietafeltje met informatiefolders over Nepal. Ook staat er een spaarpotje voor een gift.

Voor meer informatie, zie de site van de HGJB