Kerkelijke bijdragen

Aan het begin van ieder jaar wordt van alle leden van de gemeente een vrijwillige bijdrage aan de kerk gevraagd. Dit heet de actie Kerkbalans. U wordt hier vanzelf voor benaderd. Uw bijdrage kunt u overmaken op Rabobanknummer 315900997.

Van alle gemeenteleden van 18 jaar en ouder wordt eens per jaar (rond september) een bijdrage gevraagd om het lidmaatschap van de kerk te financieren. Dit heet de Solidariteitskas. Dit bedrag is vastgesteld op € 10,- per jaar. De helft hiervan moet door de plaatselijke gemeente voor alle leden van de gemeente (ook degenen die dit niet betalen) worden afgedragen aan de landelijke kerk. Het kan worden overgemaakt op Rabobanknummer 315900997.

Op of rond hun verjaardag worden gemeenteleden vanaf 18 jaar gefeliciteerd. Dit heet het Verjaardagsfonds. U kunt daarbij uw dankbaarheid voor een nieuw levensjaar uitdrukken in de vorm van een gift. Deze kan dan in een gesloten enveloppe in de collectezak worden gedeponeerd. Neem voor vragen contact op met de coördinator .

Kerkelijke giften zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar, wat een belastingbesparing oplevert. Eén van de voorwaarden hierbij is, dat u de giften moet kunnen aantonen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aankoop van collectebonnen. Voor de betaling hiervan ontvangt u een kwitantie. Een ander voordeel is dat men geen muntgeld meer hoeft op te sparen. De bonnen worden uitgegeven in de vorm van kaarten met 20 bonnen en zijn verkrijgbaar in de waarden € 0,75 en € 2,50. Collectebonnen zijn te verkrijgen bij dhr. G. Ruizendaal . Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken op bankrekeningnummer 315900997.